Page 7 - www.hotelrota.pl

Basic HTML Version

Gorąca kuchnia poleca
Main dishes
1. Eskalopki z polędwiczki wieprzowej
20 zł
w sosie śmietanowo-chrzanowym z ziemniaczkami
oraz aromatycznymi warzywami
Pork loin escalopes in cream horseradish sauce with potatoes
and savoury vegetables
2. Polędwiczka marynowana w winie ze śliwką,
20 zł
ziemniaki z wody oraz zestaw surówek
Tenderloin marinated in wine with a plum, boiled potatoes and salads
3. Kotleciki ze schabu z zielonym pieprzem i czosnkiem,
20 zł
purée ziemniaczanym i mixem sałat
Pork chops with green peppercorn and garlic, potatoes purée and salad mix
4. Pierś z kaczki z sorbetem żurawinowym ,
30 zł
cząstkami pieczonego ziemniaka i buraczkami
Duck breast with cranberry sorbet, pieces of roasted potatoes and beets
5. Grillowany stek wołowy w sosie musztardowym
39 zł
z grillowanymi warzywami oraz ćwiartkami ziemniaka
Grilled beef steak in mustard sauce with grilled vegetables and potato quarters
6. Filet z kurczaka w kaparowo-estragonowym sosie
20 zł
z gotowanymi warzywami
Chicken steak with boiled vegetables and tarragon-caper sauce
7. Schab po myśliwsku w borowikowej nucie
20 zł
z ziemniakami opiekanymi oraz buraczkami na ciepło
Pork loin with ceps and roasted potatoes and warm beets